Fast Invest

FAST INVEST on globaali sijoituspankki, jossa kenellä tahansa on mahdollisuus ryhtyä sijoittajaksi – myös sinulla! Fast Investin käyttäjät voivat aloittaa kerryttämään itselleen passiivista tuloa. Tämä tapahtuu sijoittamalla kulutusluottoihin. Fast Invest toimii koko Euroopan alueella. Alusta on loistava portti digitaalisen sijoittamisen maailmaan!

Aloita jo tänään!
Fast Invest logo

Miten Fast Invest toimii?

Lyhyesti sanottuna toiminta perustuu kulutusluottoihin, joita erilaiset rahoitusyhtiöt myöntävät lainanhakijoille. Ideana on siis se, että sijoitat kulutusluottoon, ja saat maksuja takaisin heti, kun lainanottaja aloittaa lainansa lyhentämisen. Lyhennykset sisältävät sekä lainan pääoman että korot. Maksu siirretään täysin automaattisesti Fast Investille luodulle tilillesi. Voit siirtää rahat tämän jälkeen omalle pankkitilillesi. Halutessasi voit ottaa käyttöön myös näppärän Auto Invest-työkalun. Se sijoittaa saamasi maksut uudestaan.

Hieman pidemmästi esitettynä Fast Invest toimii siis seuraavasti:

Lainanhakija hakee kulutusluottoa rahoitusuyhtiöltä yhtiön edellyttämällä tavalla, eli lähettää lainaa varten kaikki tarvittavat dokumentit ja täyttää hakemuksen. Rahoitusyhtiö tarkastaa lainahakemuksen, asiakirjat ja luottotiedot, sekä suorittaa näiden perusteella myös riskiarvoinnin. Mikäli kaikki on kunnossa, rahoitusyhtiö myöntää kulutusluoton.

Tämän jälkeen laina tarkastetaan kolmesti, ja sitten rahoitusyhtiö sertifioi lainan sijoituskohteeksi. Tässä vaiheessa Fast Invest Compliance- ja riskinhallintaosaasto voi hyväksyä rahoitusyhtiön ehdot. Nyt kulutusluotto on lisätty lainaluetteloon.

Lainanottaja hoitaa lainan takaisinmaksun kuukausittain. Maksut, joita lainasta saadaan, jaetaan omiksi maksuikseen jokaiselle lainaan sijoittaneelle henkilölle. Maksun suuruus riippuu siitä, miten paljon sijoittaja on sijoittanut kyseessä olevaan lainaan.

Käyrä osoittamassa Fast Invest sijoituksen kasvua

Lainanottajan maksut ovat myöhässä, mitä tapahtuu?

Jos maksu myöhästyy yli kolme päivää, astuu voimaan BuyBack Quarantee. Sen mukaisesti saat kolmen päivän kuluttua maksun pääomastasi sekä korosta, joka on kertynyt tähän mennessä.

Kaikki lainahakemukset, joita löytyy Fast Investin listalta, tarkistetaan ja hyväksytetään Takaisinosto- ja Velan takaisinmaksun laiminlyöntitakuulla. Tästä näet lainan yhteydessä erillisen kuvakkeen.

  • BuyBack (3): Mikäli maksuerä erääntyy kolme päivää, velan Takaisinmaksun laiminlyöntitakuu kattaa velan maksamattoman osuuden.
  • BuyBack (7): Mikäli maksuerä erääntyy seitsemän päivää, velan Takaisinmaksun laiminlyöntitakuu kattaa velan maksamattoman osuuden.
  • BuyBack (15): Mikäli maksuerä erääntyy 15 päivää, velan Takaisinmaksun laiminlyöntitakuu kattaa velan maksamattoman osuuden.

Kuka voi sijoittaa ja miten aloittaa sijoittaminen?

Jotta voit aloittaa sijoittamisen, tulee sinun olla vähintään 18-vuotias. Lisäksi sinulla tulee olla voimassa oleva sähköpostiosoite, asua palvelua tuetussa maassa (kuten Suomi) ja omistaa pankkitili omalla nimelläsi Euroopan talousalueella. Fast Investin täytyy tunnistaa asiakkaansa, ja tämä sisältää yhteensä kolme eri vaihetta. Ne ovat:

  1. Lähetä kopio kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi.
  2. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset aktivoimaan Fast Investin tilisi.
  3. Anna Fast Investille puhelinnumerosi, ja palvelu lähettää sinulle puhelimeesi tekstiviestin, jossa näet koodin. Syötä vielä tämä koodi, jotta vahvistat puhelinnumerosi.

Kun haluat ryhtyä Fast Investment-sijoittajaksi, siirry palvelun sivustolle ja toimi seuraavalla tavalla:

  1. Täytä rekisteröintilomake, jonka näet sivustolla.
  2. Lisää varoja omalle Fast Invest-tilillesi.
  3. Katso lainaluetteloa ja valitse sieltä laina, johon haluat rahasi sijoittaa.

Rekisteröidy!

Onko palvelu turvallinen?

Kyllä, Fast Invest on täysin turvallinen palvelu. Henkilöllisyytesi varmentamisen lisäksi se suorittaa myös muita turvallisuuteen liittyviä toimintoja. Et esimerkiksi voi tehdä rahansiirtoja muutoin, kuin omalta pankkitilitäsi ja takaisin sinne.

Mikäli teet yli 10 000 euron arvoisen maksun, asiakaspalvelu on sinuun yhteydessä tapahtuman vahvistamiseksi. Fast Investin valvontajärjestelmä tarkastaa kaikkien käyttäjien toimintalokit. Mikäli se havaitsee jotakin epäilyttävää, siirretään asia turvallisuusosastolle. Petostapauksissa käyttäjän tili poistetaan heti.

Entäpä sitten rahoitusyhtiön konkurssi, onko sillä vaikutusta lainoihin? Sillä ei ole vaikutusta lainoihin, sillä lainatietoja säilytetään lainasalkun tiedoissa. Ne on täysin erotettuna lainanantajan varoista. Fast Invest takaakin, että konkurssitilanteessa lainanottaja maksaa rahan suoraan sijoittajille.

Lukko osoittamassa Fast Investin turvallisuutta

Lainavalikoimasta

Fast Invest työskentelee kellon ympäri, jotta se voisi lisätä ja monipuolistaa lainoja. Nykyisellään alustalla on ympäri Eurooppaa myönnettyjä kulutusluottoja. Jokainen laina, jonka löydät listalta, on 100-prosenttia perustajansa takaamia.

Fast Invest kokemuksia

Fast Invest on herättänyt mielenkiintoa myös suomalaisissa sijoittajissa, niin aloittelijoissa kuin kokeneemmissakin sellaisissa. Käytättäjäkokemukset ovat olleet kautta linjan positiivisia: sivuston käyttö tuntuu helpolta, ja korkoa tuntuu kertyvän nopeasti. Lainat eivät ole olleet myöhässä useammankaan kuukauden tarkastelujaksoilla.

Meillä homma on vasta alkutekijöissään, mutta toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä. Tilin rekisteröinti tapahtui näppärästi ja lainalista on ymmärrettävässä muodossa. Palaamme kokemuksiimme Fast Investista tarkemmin myöhemmin tänä vuonna Artikkelit-osiossamme!

Fast Invest Suomi

Fast Investin sivusto on lähes kokonaisuudessaan suomenkielinen. Hieman olisi vielä parannettavaa tällä saralla, mutta mitään suurempia käännöskukkasia ei sentään löydy. Asiakaspalvelua on tällä hetkellä tarjolla ainoastaan englanniksi.

Aloita jo tänään!

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten Fast Invest toimii?

Fast Investilla sijoitat eurooppalaisten rahoitusyhtiöiden myöntämiin kulutusluottoihin. Voit näin rakentaa itsellesi nopeasti passiivista tulovirtaa. Voit sijoittaa eri maihin, lainatyyppeihin ja rahoituslaitoksiin.

Kenelle Fast Invest sopii?

Fast Invest sopii kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille. Palvelun käyttö on helppoa, maksutonta ja mukaan pääset pienellä summalla.

Maksaako Fast Investiin liittyminen minulle jotakin?

Ei, Fast Investille liittyminen on täysin maksutonta. Sama koskee myös koko palvelun käyttöä: ainakaan toistaiseksi mitään erillisiä maksuja ei ole.

Onko sijoittamiselle jotakin minimirajaa?

Ei, Fast Investillä ei ole sijoituksiin liittyviä rajoituksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sijoittamaan pääsee jopa yhdellä eurolla!

Miten pitkiä sijoitusajat ovat?

Fast Investillä voit määrittää sijoituksen keston itse. Halutessasi sinun on mahdollista asettaa sijoituksen kestoksi 1 - 12 kuukautta.

Ajankohtaista

02.05.20 Kuva, jossa viitataan remonttiin korona-aikana

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattuna prosentteina

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Maskilla suojautunut mies kuvaamassa koronan vaikutuksia yrittäjille

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 euribor korko piirrettynä

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit tekstiin liittyvässä kuvassa on kolikoita

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosentin korkokatto kuvana esitettynä

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 puskurirahasto suunnittelua laskelmien avulla

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin “puskurirahasto”. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja ....
Lue lisää...
23.03.20 rahapino, joka kuvastaa koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 rahan säästäminen lapselle kultapossuun

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Uudet osakesäästötilit ja käyrä

Uusi osakesäästötili pähkinänkuoressa

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19

Veronpalautusten maksu uudistunut

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Tyttö miettii

Suomalaisten velkaantuminen nousussa

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto 2019, muutos tulee voimaan syyskuussa

Korkokatto 2019 – mitä uusi lakimuutos tarkoittaa?

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa aihetta lumipallotekniikka

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky voi muuttua laina-ajan varrella.

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Kulutusluottojen vertailu auttaa säästämään rahaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 lainan lyhentäminen neuvotellaan kussakin sopimuksessa omalla tavalla.

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Yhdistä lainat isommalla lainalla.

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 voit käyttää tililuottoa kuin luottokorttia.

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko voi olla erilainen, selvitä mikä on sinulle paras.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...