Löydä parhaat kulutusluotot nopeasti

Valitse filtteri ja järjestele lainat tarpeidesi mukaisesti.

Filtterit:

Laina 10000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 18 vuotta
Korko (arvio) 4,00 - 10%
Ikä 25
Laina 500 - 70000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,68 - 20%
Ikä 20
Laina 1000 - 50000 €
Aika 1 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 4,90 - 19.9%
Ikä 23
Laina 100 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 38%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 38%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 38%
Ikä 20
Laina 1000 - 50000 €
Aika 24 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 5,90 - 10.39%
Ikä 22
Laina 2000 - 20000 €
Aika 12 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 7,59 - 24.37%
Ikä 25
Laina 1000 - 10000 €
Aika 12 kuukautta - 7 vuotta
Korko (arvio) 21,30 - 29.5%
Ikä 18

Kun etsit itsellesi sopivinta lainaa, kulutusluottovertailu on järkevää. Se auttaa parhaimmassa tapauksessa sinua säästämään sievoisia summia, ja taloutesi pysyy jatkossakin paremmin hallinnassasi. Sivustomme ei kilpailuta lainoja puolestasi, mutta ohjaa sinua markkinoiden parhaiden rahoituspalveluiden pariin. Kilpailuta lainat esimerkiksi seuraavien palveluiden avulla:

Kulutusluotolla on terminä melko laaja käsite. Mikä on kulutusluotto, mitä se tarkoittaa? Käytännössä se tarkoittaa luottoa, jota on myönnetty tai luvattu lainana, maksulykkäyksenä tai muuna taloudellisena järjestelynä. Luotto on, kuten nimikin jo kertoo, tarkoitettu kuluttamiseen. Kulutusluotolla on monia eri muotoja ja sitäkin useampia erilaisia tarjoajia.

Kulutusluottoa voi hakea kertaluottona esimerkiksi suoraan omasta pankista, mutta tarjolla on myös useita muita tahoja, jotka voivat myöntää lainaa. Luotonantajat eivät koskaan kysy erikseen, mihin kulutusluotto on tarkoitettu, eli sinun ei tarvitse perustella hattu kourassa rahoituksen tarvetta.

Kulutusluottoa ovat:

  • kaikki vakuudettomat luotot
  • kaikki vakuudelliset luotot, jotka on haettu nimenomaan kulutustarkoituksessa.

Luonteeltaan kulutusluotot ovat tavallisesti melko lyhytaikaisia. Kestoltaan ne ovat lainoja, joissa maksuaika on yleensä alle viisi (5) vuotta. Suuruudeltaan kulutusluotot ovat useimmiten sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin. Saat haettua kulutusluottoa seuraavilta tahoilta:

  • pankit
  • yksittäiset kotimaiset luotonantajat
  • yksittäiset ulkomaiset luotonantajat.

Kulutusluotto – korko ja maksuajat

Tavallisesti kulutusluottojen vuosikorot vaihtelevat. Ne voivat olla esimerkiksi 5 – 20 prosentin välillä, mutta kuten sinäkin varmasti tiedät, myös tätä huomattavasti suurempia lukemia on ajan saatossa nähty. Nykyään korkoihin on asetettu korkokatto.

Koron suuruuteen vaikuttaa lainanottajan kyky antaa vakuus luotolle. Jos kyseessä on vain muutaman tuhannen euron suuruinen luotto, ei vakuuksia tavallisesti tarvita lainkaan. Näissä lainoissa myös korot ovat korkealla. Parin tonnin lainaa suuremmat luotot saattavat jo vaatia vakuuksia, mutta ei suinkaan aina.

Sinun tulee tutustua kaikkiin kulutusluoton sisältämiin ehtoihin tulee aina todella tarkasti. Kehotamme myös miettimään jo ennen lainahakemuksen tekemistä, onko sinulla todellisuudessa rahaa maksaa velkasi takaisin. Vain pysymällä itsellesi rehellisenä vältyt maksuvaikeuksilta tulevaisuudessa.

Palvelujen ja tuotteiden vertailu kannattaa aina – ja etenkin juuri rahoitukseen liittyvissä tilanteissa. Korkotaso on yksi ensimmäisiä asioita, joita kuluttajan kannattaa tarkistaa, sillä se on lähes poikkeuksetta korkealla, tosin nykyään silti korkokaton edellyttämällä tasolla. Korkeat korot johtuvat siitä, että luottoa myönnetään ilman vakuuksia. Kulutusluottovertailu on järkevää, sillä sen avulla näet nopeasti, kuka on kannaltasi halpa luotonantaja.

Kuka kulutusluottoa voi saada?

Pääsääntöisesti kulutusluottoa myönnetään täysi-ikäisille kuluttajille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Luotonantaja tarkistaa aina hakijoiden luottotiedot ja taloudellisen tilanteen. Useimmiten sinun tuleekin ilmoittaa hakemuksessa myös bruttotulosi.

kulutusluottovertailu nopeasti ja luotettavasti luottoluotto.fi

Lainanantajat eivät myönnä lainaa hakijoille, joiden ne eivät usko pystyvän hoitaa takaisinmaksua. Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta hyvinkin usein luotonantaja vaatii tätä korkeampaa ikää. On siis melko tavallista, että kulutusluoton saamisen edellytyksenä on jopa 23:n tai 25:n vuoden ikä.

Osalla meitä vastaavilla sivustoista kulutusluottovertailu tehdään juuri iän perusteella. Meillä ratkaisevassa osassa on kuitenkin todellinen vuosikorko.

Jotta voit saada kulutusluottoa, tulee sinun olla:

  • kirjoilla Suomessa
  • vähintään 18-vuotias, mutta jopa 25-vuotias
  • työsuhteessa tai opiskelija
  • hoitanut talouttasi moitteettomasti – luottotiedot oltava kunnossa
  • useimmiten myös suomalainen pankkitilin haltija.

Kuka kulutusluottoja ottaa?

Hieman reilu vuosikymmen sitten julkaistun tutkimuksen (KTM) mukaan kulutusluottoa ja pikavippejä ottivat etenkin alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset. Kulutusluottoa käytettiin tuolloin eniten juhlimiseen sekä pakollisiin ruokamenoihin (Rekonen 2007, 51). Tuolloin kulutusluottoja ei vielä säännelty juuri lainkaan ja pikavipin ottamisella oli todella huono kaiku.

Nykyään tilanne on sinänsä eri, sillä alan sääntelyä esiintyy aiempaa huomattavasti enemmän. Lisäksi luotonantajia on tullut markkinoille myös eri muodoissa. Esimerkiksi Ikeasta onnistuu tehdä huonekaluostoksia Hei-lainan avulla. Kun shoppailet Ikeassa tällaisen lainan avulla, on kyseessä tililuottosopimus. Tämä tarkoittaa sitä, että voit maksaa ostoksesi joko kerralla tai osissa. Nykyään kulutusluottovertailu on myös suositumpaa ja helpompaa kuin aikaisemmin. Se helpottaa osaltaan erottelemaan jyvät akanoista.

Ikean järjestelmää vastaavia palveluita tarjoavat muun muassa Klarna ja Collector Bank. Näihin molempiin myös sinä olet takuulla törmännyt useammankin eri verkkokaupan sivuilla. Tällaisten palveluiden kohdalla kulutusluottovertailu on vaikeampaa, sillä esimerkiksi Ikeassa et voi valita useamman vaihtoehdon väliltä, he tarjoavat vain Ikano Bankia.

Kulutusluotto vaatii säännölliset tulot

On melko luonnollista, että kulutusluottoa ei myönnetä, ellei sinulla ole säännöllisiä tuloja. Maksukyky arvioidaan luotonantajan toimesta jokaisen hakemuksen kohdalla erikseen. Etenkin suurille summille vaatimuksena on oikeastaan poikkeuksetta säännölliset tulot.

Melko tavanomaista on myös se, että tulojen tulee olla vähintään 1 200 euroa. Tulo voi olla sekä työ- että eläketuloa ja sitä tulee olla vähintään kolmen (3) kuukauden ajalta.

Kulutusluotto ja maksuhäiriömerkinnät

Tavallisesti henkilö, joka on menettänyt luottotietonsa ei voi saada kulutusluottoa. Maksuhäiriömerkintä on lähes poikkeuksetta este lainan saamiselle. Kun haet lainaa netistä, tarkistetaan hakemuksesi aina automaattisesti. Yksikin maksuhäiriömerkintä tulee johtamaan siihen, että näytölle ilmestyy teksti: kulutusluottohakemus hylätty.

Kuitenkin, jos maksuhäiriömerkinnät eivät ole aktiivisina, voidaan lainaa saada. Tämä pitää paikkansa etenkin niissä tapauksissa, joissa hakijan taloudellinen tilanne on muilta osin hyvällä mallilla.

Netissä maksuhäiriömerkintä on siis tavallisesti este lainan saannille, mutta pankkien kanssa voi olla eri tilanne. Tapaaminen pankin edustajan tai muun luotonantajan kanssa henkilökohtaisesti voi auttaa lainan saamisessa, vaikka maksuhäiriömerkintä olisikin olemassa. Älä siis heitä pyyhettä kehään, yrittänyttä ei laiteta!

Mihin kulutusluottoa voidaan käyttää?

Kuten jo aiemmin kerroimme, ei luotonantaja ei koskaan kysy erikseen, mihin kulutusluottoa ollaan käyttämässä, sillä tätä pidetään puhtaasti kuluttajan yksityisasiana. Sinun ei siis tarvitse luottoa hakiessasi erikseen perustella, mihin lainaa tarvitset. Kulutusluottovertailu voidaan myös tehdä ilman selvitystä siitä, mihin olet rahaa käyttämässä.

Tavallisesti kulutusluottoa haetaan kodin erilaisiin hankintoihin. Myös remontit ovat yleisiä kulutusluoton kohteita. Osa kuluttajista hakee kulutusluottoa kasatakseen pienlainojaan yhteen. Käyttötarkoituksia voivat olla myös lomamatkat sekä kulutushyödykkeiden (kuten vaatteet, kengät, asusteet, elektroniikka) hankinnat.

Tällä hetkellä hyvin yleistä on ottaa kulutusluottoa tililuottomuotoisena. Siitä voit lukea lisää täältä.

Kulutusluottovertailu ja luoton hakeminen

Vakuudettoman kulutusluoton hakeminen netistä onnistuu tänä päivänä todella vaivattomasti. Luottoluotto.fi helpottaa tuota prosessia entisestään, sillä kauttamme näet yhdestä ja samasta paikasta kaikki markkinoiden parhaat kulutusluotot.

Kulutusluottovertailu on meidän, ja suosittelemiemme sivustojen kautta helppoa ja nopeaa. Jos suosit kuitenkin ennemmän perinteisempää tapaa ja haluat hakea luottoa pankkisi konttorista, ei hätää, kyllä sekin on täysin mahdollista. Verkossa homma hoituu kuitenkin helpommin, ja siksi monet hakevatkin lainaa netistä – oli kyseessä sitten pankki tai muu rahoituslaitos.

Jokaisella lainanantajalla on hieman erilaiset ehdot omille lainoilleen. Maksuajat, korot ja palvelumaksut voivat vaihdella suuresti. Siksi kehotammekin aivan jokaista kuluttajaa tekemään hintavertailua: sen avulla saattaa säästää sievoisia summia rahaa.

Kannattaa myös muistaa, että monen luotonantajan kohdalla korko on asiakaskohtainen: vaikka paras ystäväsi sai lainan summalle X ja ehdoilla Y, ei se automaattisesti tarkoita, että samat ehdot koskisivat myös sinua.

Onko pikavippi vielä olemassa?

Pankista saatavista kulutusluotoista ei koskaan käytetä sanaa pikavippi, vaikka käytännössä kyseessä on hyvin samankaltainen laina. Pikavipeistä puhutaan kuitenkin siinä vaiheessa, kun yhtiö tarjoaa netin tai matkapuhelimen välityksellä alle kolmen kuukauden maksuajalla saatavia, vakuudettomia luottoja. Suuruudeltaan pikavipit ovat tavallisesti 50 – 500 euroa. Luottoaika on myös lyhyt – vain noin 14 – 30 päivää. (Rekonen 2007, 14)

Toisaalta nykyään pikavippi-nimitys ei ole kovinkaan suuressa käytössä vaan oli lainan määrä millainen tahansa, puhutaan siitä useimmiten kulutusluottona. Pikavippi-termiä näkee pääasiassa käytettävän vain kuluttajien itsensä keskuudessa. Lainanantajat eivät sitä enää siis juurikaan käytä.

Kuka kulutusluottoyrityksiä valvoo?

Kun kyseessä on liikkeenharjoittajan ja kuluttajan välinen suhde, kuuluu luotonanto yleiseen kuluttajansuojaan. Tämä tarkoittaa, että yrityksen markkinointia ja sopimusehtojen lainmukaisuutta valvotaan. Kuluttajansuojalainsäädäntöön tehtiin uudistuksia 1.12.2010.
(Finanssivalvonta 2018.)

Tämän jälkeen pikaluottoyritysten on ollut rekisteröidyttävä luotonantajarekisteriin, Etelä-Suomen Aluehallintovirastoon. (Finanssivalvonta 2018)

Kulutusluottovertailu tekee lainan hakemisesta helpompaa

Netissä on tänä päivänä todella helppoa vertailla, hakea ja saada kulutusluottoa – kunhan kuluttajan luottotiedot ovat kunnossa ja tuloissa on säännöllisyyttä. Kulutusluottoa saa tavallisimmin 1 – 5 vuoden takaisinmaksuajalla.

Korot, maksuaika ja muut mahdolliset kulut vaikuttavat takaisinmaksettavan summan suuruuteen. Tavallisesti kulutusluottoa lyhennetään tasaerissä, mutta useimmiten voit halutessasi kuitata myös koko summan kerralla, riippuen tietenkin lainasopimuksen ehdoista.

Lainan hakeminen on helppoa, mutta toisaalta sitä ei kannata koskaan tehdä hetken mielijohteesta tai heppoisin perustein. Omaa talouttaan pitää ensin pystyä arvioimaan kriittisesti ja realistisesti: jos elämässäni tapahtuu jokin suurempi taloudellinen muutos, onko minulla siinäkin vaiheessa maksukykyä? Jos vastaus on kyllä, ei kulutusluoton hakemiselle ole mitään esteitä.

Lähteet:

Finanssivalvonta. 2018. Yleisimpiä kysymyksiä pikaluotoista. viitattu 26.9.2018. https://www.finanssivalvonta.fi/fi/Finanssiasiakas/Tuotteita/Lainat/Kuluttajaluotot/Pages/Pikavipit.aspx.

Rekonen. S. 2007. Pikavipit – nopea tie onneen vai ahdinkoon. Suomen Rahatieto SRT. 1.painos.

Alla näet vielä kysymyksiä, joita meille esitetään usein kulutusluottojen hakemiseen liittyen, ja vastaukset niihin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Minulla ei ole luottotietoja. Voinko saada kulutusluottoa?

Luottotietojen puuttuminen on lähes poikkeuksetta este kulutusluoton saamiselle.

Kuinka nopeasti kulutusluoton saa tilille?

Saat kulutusluoton tilillesi parhaassa tapauksessa vain muutamien tuntien kuluessa lainahakemuksesi tekemisestä.

Miten suuriksi korot voivat kasvaa?

Kulutusluottoihin tuli vuonna 2019 lakimuutos, ja nykyään korkokatto on 20%.

Voinko maksaa kulutusluoton takaisin nopeammin kuin suunnitelmassa?

Useimmat rahoituslaitokset mahdollistavat kulutusluoton maksamisen takaisin nopeammin.

Mihin kulutusluottoja voi käyttää?

Rahoituslaitokset eivät kysele sinulta lainaa hakiessasi, mihin aiot käyttää rahat. Kulutusluotto on vapaasti käytössäsi.

Voiko kulutusluottoja kilpailuttaa?

Tottakai voi! Kulutusluottovertailu on järkevää, sillä sen avulla voit säästää jopa merkittäviä summia rahaa. Löydät meiltä parhaat lainantarjoajat sekä lainojen kilpailuttajat.

Ajankohtaista

28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin “puskurirahasto”. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Rahatukku, jonka klutusluottojen vertailu voi tuottaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...