Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja väliaikaista apua arjen yllättävissä menoissa. Tällaiset luotot ovat omiaan myös suurten ja miksei pienempienkin hankintojen kohdalla. Kulutusluottojen vertailu on tärkeää, sillä markkinoilla on nykyään todella runsaasti erilaisia vaihtoehtoja.

Luottoluotto.fi auttaa sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivan lainan. Sivustomme kautta saat myös luotettavaa ja ajankohtaista tietoa kulutusluottoihin liittyen. Sivustoltamme saatavilla olevan tiedon avulla löydät juuri ne parhaat kulutusluotot omiin tarpeisiisi.

Kulutusluottoa harkitessa kannattaa muistaa yksi nyrkkisääntö: vertaa lainoja, hae vasta sitten.

Kulutusluottojen vertailu voi paljastaa suuria eroja

Kulutusluottojen vuosikorot voivat vaihdella jopa 5 ja 50 prosentin välimaastossa. Nykyisen lainsäädännön mukaan vuosikorko ei saa ylittää 50,5 prosenttia. (Finassivalvonta 2018) Silti, 50 prosentin vuosikorko on todella hurja, etenkin pienituloiselle ja nimenomaan tilanteessa, jossa maksukykyä ei yhtäkkiä olekaan.

Kulutusluoton takaisinmaksuaika on myös ehdottomasti seikka, johon kannattaa kiinnittää vertailussa huomiota. Monen kulutusluottoa tarjoavan yhtiön palveluun kuuluu, että kuluttaja voi itse päättää maksuajan, mutta maksuaika vaikuttaa monesti ratkaisevasti takaisin maksettavan summan suuruuteen.

Parhaimmillaan – vai pitäisikö sanoa pahimmillaan – kulutusluottojen hinnoissa on eroa jopa useita tuhansia euroja. Kulutusluottovertailu siis todellakin kannattaa, oli sitten pieni- tai suurituloinen. Miksi maksaa turhaan suuria kuluja lainasta, jos tarjolla on myös huokeampia vaihtoehtoja?

Kulutusluoton takaisinmaksuaika

Kuten jo tässä artikkelissa on ilmi tullutkin, kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat. Yleensä kulutusluoton takaisinmaksuaika vaihtelee yhden (1) ja kahdentoista (12) vuoden välillä. Vuotta lyhyempi maksuaika on silti myös aivan mahdollinen, aivan kuten kahtatoista vuotta pidempikin.

Monet eri tekijät vaikuttavat yksittäisen kulutusluoton suuruuteen ja maksuaikaan. Osa tekijöistä tulee pankin tai muun rahoituslaitoksen omista ehdoista, ja osa kulutusluoton ehdoista riippuu aina hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Kulutusluoton muut kulut

Kulutusluoton kokonaiskustannuksiin vaikuttavat siis hakijan oma taloudellinen tilanne, luotonantajan omat säädökset, korot sekä takaisinmaksuaika. Lisäksi kulutusluottojen vertailu kannattaa tehdä niin, että kiinnität huomiota myös muihin maksuihin. Kuluihin lisätään tavallisesti myös avaus- ja palvelumaksuja.

Kun luottovertailua tehdään, kannattaa käyttää aina todellista vuosikorkoa. Sen avulla päästään jo hyvin lähelle kokonaiskustannuksien todellista laitaa.

Mistä kulutusluotto heti?

Kulutusluottoa saa verkosta monia eri reittejä. Meidän kauttamme voit tehdä ensin rauhassa vertailua ja siirtyä sen jälkeen rahoitusyhtiön sivuille hakemaan tarvitsemaasi luottoa. Lisäksi on olemassa sivustoja, jotka kilpailuttavat lainahakemuksesi nopeasti ja turvallisesti.

Useimmat luotonantajat tekevät päätöksen vain muutamissa minuuteissa  – riippuen toki lainasummasta. Pienempiin luottoihin päätös tulee lähes välittömästi, kun taas suuremmissa voi joutua tehdä lisäselvityksiä.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

On hyvin tavallista, että alle 2 000 euron kulutusluotoille ei vaadita vakuuksia. Myös suurempia summia on täysin mahdollista saada ilman takausta niin pienemmiltä rahoitusyhtiöiltä kuin pankeiltakin. Lainanhakijan tulot vaikuttavat myös tässä.

Edullista lainaa pankista

Myös pankeista saa edullista ja vakuudetonta lainaa. Kulutusluotto Nordea -pankista on vakuudeton laina. Sitä on mahdollista tarpeen niin vaatiessa myös korottaa. Lainaa saa 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Joustoluottoa voidaan hakea suoraan Nordean sivuilta – myös muiden pankkien tunnuksilla. Kun laina on myönnetty, maksetaan rahat suoraan asiakkaan pankkitilille. Takaisinmaksu suoritetaan tasaerissä joka kuukausi. (Nordea 2018)

Se, löytyykö nopein ja halvin kulutusluotto pankista vaiko erilaisilta muilta rahoitusyhtiöiltä, riippuu pitkälti kuluttajasta itsestään. Kaikille eivät sovi samat ehdot, jokaisella on omanlaisensa maksukyky ja rahantarve. Siksi kulutusluottovertailu onkin niin ensiarvoisen tärkeää: vain siten löytää juuri omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Kulutusluottojen vertailu lainojen yhdistämisessä

Joskus tilanne saattaa olla se, että kuluttajalla on alkanut kertyä useita pienempiä joustoluottoja. Niiden hoitokulut saattavat olla todella korkeita, eräpäivät eri aikana ja korotkin vaihdella toisiinsa nähden paljon.

Jos tällaisessa tilanteessa velkojen hoitaminen muuttuu vaikeaksi, voi lainojen uudelleenjärjestelystä olla apua. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että kuluttaja hakee yhtä isompaa lainaa, jolla maksaa pois kaikki pienemmät velkansa.

Näin jäljelle jää yksi velka, jossa korko on mitä suurimmalla todennäköisyydellä pienempi kuin aiemmissa lainoissa. Etua syntyy myös siitä, että jäljelle jää ainoastaan yksi eräpäivä ja yksi velkoja. Tilannetta saa siis helposti selkeytettyä, sekä julkisten, että yksityisten toimijoiden avulla.

Vertailua kannattaa ehdottomasti tehdä myös tällaisissa tapauksissa, sillä kuluja on mahdollista parhaassa tapauksessa saada karsittua huomattavia määriä!

Lopuksi

Kulutusluottojen vertailu on tärkeää. Vain siten kuluttaja löytää varmasti omaan tilanteeseensa parhaiten sopivan vaihtoehdon. On hyvä myös muistaa, että markkinat muuttuvat koko ajan. Uusia rahoitusalan yhtiöitä tulee markkinoille – niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Se, mikä oli edullisin kulutusluotto 2017, ei takuulla ole halvin vaihtoehto enää tänä päivänä.

Koska markkinat muuttuvat niin nopealla tahdilla, on luotonantajien parannettava sopimuksiaan jatkuvasti. Tästä syystä kulutusluottovertailu kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin, myös siis jo olemassaolevien luottojen kohdalla.

Lähteet:

Finanssivalvonta. 2018. Yleisimpiä kysymyksiä pikaluotoista. viitattu 26.9.2018. https://www.finanssivalvonta.fi/fi/Finanssiasiakas/Tuotteita/Lainat/Kuluttajaluotot/Pages/Pikavipit.aspx.

Nordea. 2018. Joustoluotto – vakuudeton laina. viitattu 27.9.2018. https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/palvelumme/lainat/kulutusluotot/joustoluotto.html?WT.srch=1&mc_en=google&mc_cam=Brand%20+%20Line%20Of%20Credit%20+%20Consumer%20Credit%20-%20Finland%20-%20PPC&mc_ag=Brand%20+%20Consumer%20Credit%20-%20Exact&mc_kw=kulutusluotto%20nordea&mc_mt=e&mc_cid=273694680224&mc_camid=688252939&mc_agid=35806600992&.

Ajankohtaista

28.10.20 Lapselle sijoittaminen kuvattu lapsella, joka katsoo kaukoputkella kauas

Lapselle sijoittaminen

Lapselle säästäminen on jo monelle täysin itsestään selvä asia. Rahaa laitetaan pääasiassa pankkien säästötileille. Tänä päivänä, kun ....
Lue lisää...
02.05.20 Remontti koronassa

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattu prosenteilla

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Koronan vaikutus yrittäjälle

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 Euribor koron nousu kuvattuna nuolillla

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosenttia kuvaamassa kymmenen prosentin korkokatto muutosta

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 Puskurirahasto laskettavana

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin “puskurirahasto”. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja ....
Lue lisää...
23.03.20 Koronan vaikutukset lainaan

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 Säästäminen lapselle

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Osakesäästötili kuvattuna nuolella

Uusi osakesäästötili

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19 Veronpalautusten maksu kuvattuna tietokoneella ja miehellä

Veronpalautusten maksu

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Velkaantuminen nousussa, pariskunta huolissaan

Suomalaisten velkaantuminen

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto kuvattu kolikkopinolla

Korkokatto 2019

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa lumipallotekniikka lyhennystapaa

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky kuvattuna laskelmilla

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Rahatukku, jonka klutusluottojen vertailu voi tuottaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 Kalenteri ja tietokone, joiden avulla lainan lyhentäminen onnistuu

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Iloinen nainen, joka on kokeillut, miten pienlainojen yhdistäminen onnistuu

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 Tytöt miettivät, mitä tilimuotoinen kulutusluotto voisi heille tuoda

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko kuvattuna nuolella

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...