Autolaina

Oletko hankkimassa uutta autoa ja etsit autolainaa netistä? Monet eri luotontarjoajat ovat eritelleet autolainan omaksi kokonaisuudekseen ja lisäksi aivan tavallisella kulutusluotolla voit kuitata joko käsirahan tai koko auton ostosumman kerralla pois.

Laina 500 - 70000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,68 - 20%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 38%
Ikä 20
Laina 1000 - 50000 €
Aika 24 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 4,68 - 25.30%
Ikä 22
Laina 1000 - 50000 €
Aika 1 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 4,90 - 19.9%
Ikä 23
Laina 2000 - 20000 €
Aika 12 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 7,59 - 24.37%
Ikä 25
Laina 100 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 20%
Ikä 20

Lainaa autoon on tänä päivänä todella helppoa saada. Yksinkertaisimmillaan se onnistuu verkossa: täytät vain luotonantajan lainahakemuksen ja saat heti lainatarjouksen! Tänä päivänä käytännössä koko autolainaprosessin voi tehdä sähköisesti.

Kuka voi hakea autolainaa?

Oli kyseessä sitten mikä tahansa luotonantaja, tietyt kriteerit sinun on vähintään täytettävä. Näitä ovat tavallisesti

 • ei maksuhäiriömerkintöjä
 • vähintään 18 -25 vuoden ikä
 • vakituinen osoite Suomessa
 • säännölliset tulot työstä tai eläkkeestä.

Kun nämä kriteerit täyttyvät, voit hakea autolainaa netistä tekemällä hakuemuksen. Tavallisesti eri luotonantajat tekevät vielä oman luottokelpoisuuskertoituksen ennen lainatarjouksen antamista. Autolainaa netistä hakiessasi sinun kannattaa muistaa, että hintojen vertailu on tärkeää. Kilpailuta autolaina aina ja säästä rahaa!

autolainaaa netistä lue lisää luottoluotto sivulta

Mistä halvin autolaina?

Halvin autolaina riippuu lopulta monesta tekijästä. Aivan ensimmäiseksi sinun tulee laskea oma rahoitustarpeesi mahdollisimman tarkasti. Lisäksi autolainaa hakiessa tulee ottaa huomioon autoilusta koituvia muita kuluja, pelkkä autolainan lyhennys kun ei vielä kerro käytöstä koituvia kokonaiskustannuksia.

Muita kuluja ovat muun muassa

 • bensiini tai diesel
 • vakuutusmaksut
 • autovero
 • katsastuskulut
 • huoltokulut
 • lisävarustelut.

Kun olet ottanut myös muut kulut huomioon, voit aloittaa autolainan hakemusten tekemisen. Autolaina vertailu kannattaa siis ehdottomasti tehdä ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen.

Hae autolaina netistä, se onnistuu mm. luottoluotto-sivulla.

Eri pankit ja muut rahoitusyhtiöt antavat erilaisia hintoja lainalle. Tästä syystä kilpailutus on erittäin tärkeää. Vaikka nopeasti vilkaistuna useat lainatarjoukset voivat näyttää eroiltaan pieniltä, voi autolainan kilpailuttaminen säästää sinulta sievoisia summia vuositasolla.

Kannattaako autolaina maksaa pois kerralla, jos siihen ilmenee mahdollisuus? Kyllä. Useimmat rahoitusyhtiöt eivät veloita ylimääräisiä kuluja, jos asiakas päättääkin maksaa koko lainansa pois kerralla. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa tämä jo lainaa haettaessa.

Autolainan hakijan muistilista

Kun lähdet hakemaan autolainaa netistä, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Sopimuksen todellinen vuosikorko on aina hyvä tarkistaa.
 • Sopimuksen sisältämät hoitokulut tulee myös huomioida.
 • Rahoituksen viimeisen erän tulee vastata auton myyntiarvoa.
 • Tarjousta kannattaa aina kysyä useammasta paikasta.
 • Voit myös pohtia, onko oma auto edes kannaltasi olennainen, vai voisiko leasing-auto olla parempi ratkaisu.

Autolainaa netistä: auton ostaminen kulutusluotolla

Kun otat autoa varten kulutusluottoa, saat auton omiin nimiisi välittömästi kaupan yhteydessä. Kulutusluottoa tarjoavat yhtiöt eivät kysele hakemustasi tehdessä, mihin käyttötarkoitukseen olet lainaa tarvitsemassa. Näin siis sinun ei tarvitse syöttää auton tietoja hakemukseesi.

Kun autoa ollaan hankkimassa kulutusluotolla, astuu kuvioon myös muita maksuja. Pelkkä lainanlyhennys ei siis ole ainoa kulu, vaan lisäksi loppusummaan vaikuttavat mm:

 • lainan perustamismaksu
 • käsittelykulut
 • todellinen korko.

Auton ostaminen autolainalla

Esimerkiksi Osuuspankista otetulla autolainalla ostos voidaan kuitata kerralla. Auton omistusoikeus siirtyy siis kerralla ja välittömästi sinulle. Autolainaa voi pankeista saada useimmiten sekä ilman vakuutta, että vakuuksien kanssa.

Osuuspankissa täsmäluottoon ei tarvita lainkaan vakuutuksia. Tällaisessa lainassa luottoa annetaan 15 000 euroon saakka. Nordeassa vastaava laina on nimeltään Joustoluotto. Oli käytettävä pankki mikä tahansa, kuuluu autolainan kustannuksiin ja takaisinmaksuun aina yksilölliset ehdot. Ne riippuvat paitsi valitsemastasi vaihtoehdosta, myös pankin omista käytännöistä ja maksuista.

Autolaina pankista on aina joko vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen pankkilaina.

Auto osamaksulla eli autorahoitus

Tänä päivänä yhä useampi kuluttaja hankkii ajoneuvonsa nimenomaan osamaksulla. Osamaksusopimuksissa on tavallista, että kuluttaja maksaa käsirahan, mutta toisaalta kaikissa tapauksissa sitä ei tarvita.

auton ostaminen osamaksulla netistä.

Autorahoitus voidaan nähdä eräänlaisena osamaksusopimuksena. Se on tavallisesti hieman muita kulutusluottoratkaisuja kalliimpi vaihtoehto. Toisaalta suuret autoliikkeet ja ketjut pystyvät tänä päivänä tarjoamaan verrattain edullisia maksusopimuksia. Tämäkin on siis tutkimisen arvoinen asia silloin, kun olet hakemassa autolainaa netistä tai pankista.

Autolainan ja rahoituksen erot

Autolaina pankista ilman vakuuksia voi olla jopa 50 000 euroa. Summat vaihtelevat pankeittain. Autorahoituksessa auto toimii pääasiallisena vakuutena, joten mitään muita vakuita et tarvitse.

Autolainassa auton omistus siirtyy sinulle heti kun olet tehnyt autokaupat. Autorahoituksessa omistus taas siirtyy sinulle vasta, kun olet maksanut viimeisen osamaksuerän.

Autolainaa voidaan hakea pankeista. Se voi olla nimellä autolaina tai kulutusluotto. Lisäksi useat muut rahoitusyhtiöt myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia. Autorahoitusta taas haet joko autoliikkeestä tai ennakkoon verkosta.

Nopeaa autolainaa netistä saat todella helposti.

Vuonna 2016 autoliikkeiden alhaiset korot aiheuttivat sen, että laina otettiin aiempaa useammin nimenomaan liikkeen kautta. Esimerkiksi Kaakkois-Suomessa toimiva Auto-Suni antoi autolainaa vain yhden prosentin lainakorolla. Muita kuluja lainanottajalle ei koitunut. Tämä piti paikkansa myös todellisen vuosikoron kohdalla. Kuluttajan oli siis järkevämpi ottaa laina Auto-Sunin kautta, kuin omasta pankistaan. (Toijonen 2016)

Mitä on leasing?

Leasing on myös yksi vaihtoehto auton hankintaan. Se tarkoittaa auton vuokraamista määräajaksi tietyin ehdoin. Tavallisesti vuokra-aika on melko pitkä ja vaihtelee 2 – 5 vuoden välillä. Leasing-maksua maksetaan rahoitusyhtiölle joka kuukausi. Osamaksusopimuksesta ei kuitenkaan ole kysymys, sillä vuokra-ajan päätyttyä auto ei siirry omistukseesi, vaan leasing-sopimuksen kanssasi tehnyt yhtiö ostaa auton takaisin tietyllä hinnalla.

Leasing sopimus pitää sisällään paitsi auton myös

 • vakuutusmaksut
 • tekniset huollot
 • määräaikaishuollot
 • muut palvelut (kuten renkaiden vaihdot ja säilytys).

Toisaalta joissakin tapauksissa voit lunastaa auton itsellesi sopimuksen päättyessä, jolloin myyntihinta on jäännösarvohinta. Jäännösarvo voi kuitenkin olla suuri ja näin kokonaiskustannus voi – siitä huolimatta, että vuosikorko antaa ymmärtää muuta – olla lopulta omistamista suurempi.

Autoleasing voi olla kannaltasi hyvä ratkaisu jos

 • haluat välttää taloudellisia riskejä
 • haluat vaihtaa autoa usein.

Esimerkkejä pankkien ja rahoitusyhtiöiden autolainoista

Autolaina Santander: Santanderilta saat nimenomaan autorahoitusta. Yhtiö tarjoaa räätälöityä rahoitusta paitsi yksityisille, myös yrityksille. Autorahoitusta saadaan sekä uusiin että vanhoihin ajoneuvoihin. Santanderin rahoitusta voidaan hakea myyjäliikkeistä. Et tarvitse vakuuksia, vaan ajoneuvo toimii rahoituksen vakuutena. Kun auto ostetaan osamaksulla, tulee siihen ottaa liikenne- ja kaskovakuutus. Santaderilla on myös Santander Liikennekasko, joka sekin voidaan maksaa osamaksulla. (Santander 2018)

Autolaina Nordea: Nordeassa autolaina on sama kuin Joustoluotto. Se on vakuudeton laina, jota voidaan tarvittaessa myös korottaa. Takaisinmaksu hoidetaan tasaerissä joka kuukausi. Nordealla autolainaan saa kaksi lyhennysvapaata kuukautta per vuosi. Joustoluottoa voi saada kerralla 2 000 eurosta aina 50 000 euroon asti. (Nordea 2018)

Autolaina Op: Osuuspankissa autolaina on Autolaina. Sillä auto saadaan maksettua kerralla ja omistus siirtyy sinulle heti. Jos auton hankintahinta on alle 15 000 euroa, saat lainaa ilman vakuuksia. Yli 15 000 euron autolainaan tarvitset vakuuden. (Op 2018)

Lähteet:

Nordea. 2018. Autolaina – vakuudeton luotto. Viitattu 29.10.2018. https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/palvelumme/lainat/kulutusluotot/autolaina.html.

Op.2018. Autolaina avuksi auton ostoon. Viitattu 29.10.2018. https://uusi.op.fi/henkiloasiakkaat/lainat-ja-asunnot/autolaina.

Santander. 2018. Autorahoitus. Viitattu 29.10.2018. https://www.santanderconsumer.fi/autorahoitus.

Toijonen, V. 21.9.2016. Yle Uutiset. Korot ovat alhaalla autokaupassakin – todellinen vuosikorko saattaa kuitenkin olla tarjousta korkeampi. Viitattu 29.10.2018. https://yle.fi/uutiset/3-9177550.

Autokuume on iskenyt, ja samalla mietteissä pyörii usein monia kysymyksiä. Tässä nopeat vastaukset useimpiin:

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuka voi hakea autolainaa?

Autolainaa hakevan tulee olla vähintään 18-vuotias, vakituinen osoite Suomessa ja säännölliset tulot. Maksuhäiriömerkintä tavallisesti estää autolainan saamisen.

Pohdin auton ostoa. Mitä minun tulisi ottaa huomioon?

Autolainan kulut eivät ole ainoa rahaa vievä seikka. Muita kuluja ovat mm. autovero, katsastus-ja huoltokulut, bensiini tai diesel sekä vakuutusmaksut.

Haluan ostaa auton kulutusluotolla. Mitä kuluja siihen sisältyy?

Kulutusluoton lainanlyhennyksen lisäksi kuluissa voi olla lainan perustamismaksu, käsittelykulut sekä todellinen vuosikorko.

Mistä saan halvimman autolainan?

Autolainaa varten kannattaa aina tehdä vertailua. Luottoluotto.fi auttaa oikean lainan valinnassa.

Kumpi on kannattavampi, autolaina vai leasing?

Leasing on tänä päivänä todella suosittu vaihtoehto autolainalle. Liisaus on sitä, että auto vuokrataan tietyin ehdoin. Vuokra-aika on melko pitkä, ja leasing-maksut suoritetaan joka kuukausi. Kun vuokra-aika on päättynyt, yhtiö ostaa auton sinulta takaisin x hinnalla. Jäännösarvo voi olla liisauksessa suuri, joten se ei ole ehkä paras vaihtoehto sittenkään.

Ajankohtaista

02.05.20 Kuva, jossa viitataan remonttiin korona-aikana

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattuna prosentteina

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Maskilla suojautunut mies kuvaamassa koronan vaikutuksia yrittäjille

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 euribor korko piirrettynä

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit tekstiin liittyvässä kuvassa on kolikoita

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosentin korkokatto kuvana esitettynä

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 puskurirahasto suunnittelua laskelmien avulla

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin “puskurirahasto”. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja ....
Lue lisää...
23.03.20 rahapino, joka kuvastaa koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 rahan säästäminen lapselle kultapossuun

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Uudet osakesäästötilit ja käyrä

Uusi osakesäästötili pähkinänkuoressa

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19

Veronpalautusten maksu uudistunut

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Tyttö miettii

Suomalaisten velkaantuminen nousussa

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto 2019, muutos tulee voimaan syyskuussa

Korkokatto 2019 – mitä uusi lakimuutos tarkoittaa?

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa aihetta lumipallotekniikka

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky voi muuttua laina-ajan varrella.

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Kulutusluottojen vertailu auttaa säästämään rahaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 lainan lyhentäminen neuvotellaan kussakin sopimuksessa omalla tavalla.

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Yhdistä lainat isommalla lainalla.

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 voit käyttää tililuottoa kuin luottokorttia.

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko voi olla erilainen, selvitä mikä on sinulle paras.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...