Venelaina

Vene on monelle yhtä tärkeä hankinta kuin kesämökki. Tänä päivänä jopa joka seitsemäs suomalainen omistaa veneen (S-Pankki 2017)! Oli kyseessä sitten purje- tai moottorivene, omasta kulkupelistä voidaan haaveilla vuosikausia. Saako venelainaa netistä, mitkä rahoitusyhtiöt tarjoavat venelainaa ja mitä kaikkea tulee sitä hakiessa ottaa huomioon?

Laina 500 - 70000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,50 - 20%
Ikä 20
Laina 500 - 50000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,68 - 20%
Ikä 20
Laina 1000 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 38%
Ikä 20
Laina 1000 - 50000 €
Aika 24 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 4,68 - 25.30%
Ikä 22
Laina 1000 - 50000 €
Aika 1 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 4,90 - 19.9%
Ikä 23
Laina 2000 - 20000 €
Aika 12 kuukautta - 10 vuotta
Korko (arvio) 7,59 - 24.37%
Ikä 25
Laina 100 - 60000 €
Aika 12 kuukautta - 15 vuotta
Korko (arvio) 4,99 - 20%
Ikä 20
luottoluotto.fi ohjeistaa hakemaan venelainaa netistä.

Jos veneen hankinta on ollut suunnitelmissa, nyt voi olla aika vihdoin toteuttaa ne. Jos sinulla on jo vene, et välttämättä tarvitse kokonaista ja varsinaista venelainaa, mutta toisaalta venettä on aina mahdollista hienosäätää. Lisävarustelu voi olla paikallaan puhtaasta tarpeesta johtuen ja toisaalta lisävarusteiden hankinta myös lisää viihtyvyyttä.

Veneen osto lainalla onnistuu sekä perinteisten pankkien että muiden luotonantajien avulla. Venelainaa harkitessasi sinun tulee miettiä esimerkiksi seuraavia seikkoja:

 • lainasumman suuruus
 • toivomasi takaisinmaksuaika
 • kuukausierän suuruus.

Halvin venelaina löytyy tekemällä vertailua, aivan kuten missä tahansa muussakin hankinnassa. Alla olevassa listauksessa voit löytää luotonantajan, jonka kautta tarjolla on itsellesi paras venelaina:

Venelainan hakeminen

Venelainaa netistä tai pankista haettaessa sinulla on yhteensä kolme eri vaihtoehtoa:

 • vakuudeton venelaina
 • vakuudellinen venelaina
 • vene osamaksulla.
Näkymä purjeveneen kannelta, joka on mahdollista saada, kun hakee venelainaa netistä.

Vakuudetonta venelainaa netistä?

Tämä laina sopii etenkin käytettyjen veneiden ostoon, tai jos tarvitset uuden veneen hankintaan vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Vakuudeton venelaina on aina luonteeltaan kulutusluotto. Kuten aina kulutusluottoa hakiessa, sinun ei siis tule erikseen selvittää lainanantajalle mihin tarkoitukseen lainaa olet hakemassa. Lainan myöntäminen riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja kunnossa olevista luottotiedoista.

halvinta venelainaa netissä voit hakea pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä

Vakuudeton venelaina on joustava monessa mielessä. Kun haet vakuudetonta venelainaa netistä, sinun ei tarvitse erikseen kertoa ostettavan veneen kunnosta, hinnasta tai iästä. Näillä ei ole mitään merkitystä esimerkiksi lainan takaisinmaksun tai lainan suuruuden kannalta. Lisäksi, lainan saamisen kannalta ei ole väliä ostatko veneen suoraan liikkeestä vai yksityiseltä myyjältä.

Vakuudeton venelaina voi maksimissaan olla jopa 50 000 euroa, riippuen rahoitusyhtiöstä.

Vakuudellinen venelaina

Vakuudellista venelainaa saat, kuten nimikin jo paljastaa, vakuutta vastaan. Tällöin hyväksytään ostamasi vene lainan vakuutena. Voit tarjota vakuudeksi myös muuta onaisuuttasi. Verrattuna vakuudettomaan lainaan on vakuudellisessa lainassa korko tavallisesti pienempi. Lisäksi lainalle ei ole etukäteen asetettu varsinaista maksimimäärää. Sen sijaan myönnettävä venelaina määrä on suoraan riippuvainen taloudellisesta tilanteestasi. Samoin lainan korko riippuu tietyiltä osin nimenomaan omasta maksukyvystäsi.

Vakuudeton venelaina, kilpailuta se!

Kun haet vakuudellista venelainaa, kannattaa sinun muistaa etenkin seuraavat seikat:

 • Veneen vakuusarvo on tavallisesti korkeintaan 75% ostohinnasta.
 • Sinulla tulee olla käsirahana ainakin 10-25% ostohinnasta
 • Jos maksettavaa jää tämänkin jälkeen, voit kattaa maksun joko säästöillä tai kulutusluotolla.
 • Jos harkitset veneen ostoa yksityiseltä myyjältä varaudu siihen, ettei pankki myönnä vakuudellista lainaa
 • Takaisinmaksuaikaa vakuudelliselle venelainalle saadaan tavallisesti enintään 10 vuotta.

Vene osamaksulla

Kolmas tapa hankkia vene on maksaa se osamaksulla. Veneen osamaksusopimukseen voit törmätä joissakin veneliikkeissä.

Osamaksurahoitusta emme sinänsä suosittele, sillä useimmiten se ei tule tavallista kulutusluottoa tai vakuudellista venelainaa edullisemmaksi.

Satama, jossa on paljon veneitä, Niistä osa on rahoitettu venelainalla netistä.

Venelainan korko

Perinteisesti on ajateltu, että edullisin venelaina saadaan tavallisesta pankista. Tämä ei nykyään enää välttämättä pidä paikkaansa, sillä rahoitusmarkkinoille on tullut runsaasti uusia yhtiöitä, jotka myöntävät edullista kulutusluottoa.

Venelainan korkoprosentti määräytyy tavallisesti hakijan tulojen ja nykyisen taloustilanteen mukaisesti. Riippuen hakemasi lainan määrästä, sinun on mahdollista saada venelainaa ilman vakuuksia. Jokaisella lainaa myöntävällä yhtiöllä on sivullaan myös venelaina laskuri, josta voit kätevästi tarkistaa suuntaviivoja tulevalle venelainallesi.

Käytetyn veneen rahoitus

Monet ostavat veneensä käytettynä, aivan kuten autonsakin. Käytetty vene on poikkeuksetta halvempi hankinta kuin vastaava uutena. Halvimmat venelainat löytyvät tavallisesti netin kautta ja yllä olevasta listauksesta löydät niistä ajankohtaisimmat.

Käytetyn veneen rahoitus kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaan ratkaisun. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, mutta voi säästää sinulta sievoisia summia.

Veneen ostaminen – tarvitsetko inspiraatiota?

Venekuumeisen ei ehkä välttämättä kannata, ainakaan jos rahoitus ei ole vielä kunnossa, lähteä Venemessuille. Toisaalta ehkä juuri messuilta saa tarvittavan motivaation lähteä toteuttamaan omaa unelmaansa. Venemessut järjestetään joka vuosi Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä on kuluttajille suunnattu veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheilulajeihin liittyvä tapahtuma. Sen järjestää Venealan Keskusliitto. Venemessujen virallinen nimi on Vene Båt -messut.

Naantalin Venemessut on myös vierailemisen arvoinen tapahtuma. Vuonna 2018 Naantalissa näytteilleasettajia ja messuvieraita osallistui ennätysmäärä! 132 yrityksen tuotteisiin ja palveluihin kävi tutustumassa lähes 20 000 messuvierasta. (Naantalin Venemessut 2018)

Ennen kuin lähdet venemessuille, kannattaa jo miettiä mahdollista budjettia. Tällä tavoin huomion voi kiinnittää juuri itselleen sopiviin veneisiin ja malleihin. Jos mahdollista, lainahakemuskin kannattaa olla jo tehtynä.

Esimerkkejä venelainoista

Venelaina Nordea: venelaina Nordealla, kuten monet muutkin lainat, on itseasiassa pankin Joustoluotto. Sitä voit saada vakuudettomana 2 000 eurosta aina 50 000 euroon saakka.

Venelaina POP Pankki: myös POP Pankilla venelaina on tavallinen kulutusluotto. Lainaehdot riippuvat mm. omasta taloudellisesta tilanteestasi.

Venelaina Aktia: venelaina Aktialla on vakuudellinen kulutusluotto. Lainahakemuksen voi tehdä suoraan verkossa.

Lähteet:

Naantalin Venemessut. 2018. Kesän hienoin veneilytapahtuma 24.-26.5.2019. Viitattu 31.10.2018. https://naantalinvenemessut.fi/.

S-Pankki. 13.2.2017. Venelainalla unelmasta totta. Viitattu 31.10.2018. https://www.s-pankki.fi/fi/artikkelit/2017/vene/.

Vene Båt. 2018. Vene 19 Båt 8.-17.2.2019. Viitattu 31.10.2018. https://vene.messukeskus.com/

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä venelainalla tarkoitetaan?

Venelaina on sellainen laina, jota haet venettä varten. Se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto. Monet rahoittavat veneen säästöillä, mikä on toki suositeltavaa. Toisaalta veneet ovat usein kalliita, ja siksi monen on turvauduttuva myös venelainaan.

Mistä venelainaa voi hakea?

Voit hakea lainaa veneeseen pankeista ja eri rahoitusyhtiöiltä. Kun haet venelainaa netistä, muista vertailla lainojen ehtoja. Sivustomme kautta löydät myös yhtiöt, jotka kilpailuttavat venelainan puolestasi.

Kenelle venelainaa myönnetään?

Venelainaa myönnetään tavallisesti yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla tulee olla säännölliset tulot, vakituinen osoite Suomessa sekä kunnossa olevat luottotiedot.

Miten haen venelainaa?

Laske ensin, miten paljon tarvitset venelainaa. Tämän jälkeen on aika tutustua eri rahoitusyhtiöihin. Sivustomme kautta löydät parhaat venelainan tarjoajat. Täyttämällä hakemuksen voit saada päätöksen jopa saman päivän aikana!

Missä on halvin venelaina?

Edullisin venelaina löytyy aina vain kilpailuttamalla ja vertailemalla. Nykyään kulutusluotoilla on korkokatto, joka tekee lainan ottamisen aikaisempaa edullisemmaksi.

Ajankohtaista

02.05.20 Kuva, jossa viitataan remonttiin korona-aikana

Nyt on enemmän aikaa remontille

Korona on ollut sivustollammekin käsitellyssä jo useampaan otteeseen. Pandemian vaikutukset ulottuvat käytännössä kaikkiin elämämme ....
Lue lisää...
29.04.20 Korkokaton muutos kuvattuna prosentteina

Korkokaton muutos astuu voimaan

Hallitus on esittänyt eduskunnalle kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaista muuttamista. Esityksen pääasiallinen sisältö koskee kulutusluottoja ja ....
Lue lisää...
28.04.20 Maskilla suojautunut mies kuvaamassa koronan vaikutuksia yrittäjille

Korona yrittäjien näkökulmasta

Koronan negatiiviset vaikutukset yrittäjiin Suomessa ovat olleet jo lyhyessä ajassa todella rajuja. Toisaalta juuri nyt on tilaa myös uusille ....
Lue lisää...
10.04.20 euribor korko piirrettynä

Euriborit rajussa nousussa

Onko sinulla asuntolainaa? Huolettaako nykyinen maailmantilanne ja jäljellä oleva velka asunnosta? Tilanne on monin tavoin epävarma sekä asunnon ....
Lue lisää...
09.04.20 Helpot säästövinkit tekstiin liittyvässä kuvassa on kolikoita

Säästövinkkejä kevääseen

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut myös meidän suomalaisten arkeen merkittävällä tavalla. Monen kohdalla taloushuolet ovat ....
Lue lisää...
07.04.20 Kymmenen prosentin korkokatto kuvana esitettynä

Kymmenen prosentin korkokatto

Viime viikolla kuului hallituksen tasolta suoraan sanottuna kummia. Se esitti, että koronaepidemian ajaksi kulutusluotoille tulee asettaa kymmenen ....
Lue lisää...
30.03.20 puskurirahasto suunnittelua laskelmien avulla

Puskurirahasto

Olet varmasti kuullut termin “puskurirahasto”. Siitä tuntuvat puhuvan kaikki: lehdet, sijoittajat, erilaiset rahoitukseen liittyvät blogit ja ....
Lue lisää...
23.03.20 rahapino, joka kuvastaa koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronan vaikutukset lainan saamiseen

Koronavirus on tällä hetkellä kaikkien mielessä, eikä ihme. Sen vaikutukset ovat jo nyt poikkeuksellisen ankaria niin yksittäisen ihmisen kuin ....
Lue lisää...
02.03.20 rahan säästäminen lapselle kultapossuun

Rahan säästäminen lapselle

Tässä artikkelissa tarkastellaan pesämunan kokoamista lapsen tulevaisuuden varalla. Perinteisen pankkitilille säästämisen lisäksi moni sijoittaa ....
Lue lisää...
28.02.20 Uudet osakesäästötilit ja käyrä

Uusi osakesäästötili pähkinänkuoressa

13.3.2019 tehdyllä eduskunnan päätöksellä uudet osakesäästötilit tulevat kuluttajien saataville (Pörssisäätiö 2019) 1.1.2020 lähtien, ....
Lue lisää...
11.10.19

Veronpalautusten maksu uudistunut

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Tyttö miettii

Suomalaisten velkaantuminen nousussa

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto 2019, muutos tulee voimaan syyskuussa

Korkokatto 2019 – mitä uusi lakimuutos tarkoittaa?

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Lumipallo kuvastamassa aihetta lumipallotekniikka

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky voi muuttua laina-ajan varrella.

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Kulutusluottojen vertailu auttaa säästämään rahaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 lainan lyhentäminen neuvotellaan kussakin sopimuksessa omalla tavalla.

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Yhdistä lainat isommalla lainalla.

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 voit käyttää tililuottoa kuin luottokorttia.

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko voi olla erilainen, selvitä mikä on sinulle paras.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...