Venelaina

Vene on monelle yhtä tärkeä hankinta kuin kesämökki. Tänä päivänä jopa joka seitsemäs suomalainen omistaa veneen (S-Pankki 2017)! Oli kyseessä sitten purje- tai moottorivene, omasta kulkupelistä voidaan haaveilla vuosikausia. Saako venelainaa netistä, mitkä rahoitusyhtiöt tarjoavat venelainaa ja mitä kaikkea tulee sitä hakiessa ottaa huomioon?

luottoluotto.fi ohjeistaa hakemaan venelainaa netistä.

Jos veneen hankinta on ollut suunnitelmissa, nyt voi olla aika vihdoin toteuttaa ne. Jos sinulla on jo vene, et välttämättä tarvitse kokonaista ja varsinaista venelainaa, mutta toisaalta venettä on aina mahdollista hienosäätää. Lisävarustelu voi olla paikallaan puhtaasta tarpeesta johtuen ja toisaalta lisävarusteiden hankinta myös lisää viihtyvyyttä.

Veneen osto lainalla onnistuu sekä perinteisten pankkien että muiden luotonantajien avulla. Venelainaa harkitessasi sinun tulee miettiä esimerkiksi seuraavia seikkoja:

 • lainasumman suuruus
 • toivomasi takaisinmaksuaika
 • kuukausierän suuruus.

Halvin venelaina löytyy tekemällä vertailua, aivan kuten missä tahansa muussakin hankinnassa. Alla olevassa listauksessa voit löytää luotonantajan, jonka kautta tarjolla on itsellesi paras venelaina:

Lainasumma

500 € - 50000 €

Laina-aika

12 - 180 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.5% - 20%

Ikä

20

Lainasumma

500 € - 50000 €

Laina-aika

12 - 180 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.68% - 20%

Ikä

20

Lainasumma

1000 € - 60000 €

Laina-aika

12 - 180 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.99% - 38%

Ikä

20

Lainasumma

400 € - 10000 €

Laina-aika

12 - 36 kuukautta

Todellinen vuosikorko

29.40% - 29.40%

Ikä

20

Lainasumma

1000 € - 50000 €

Laina-aika

24 - 120 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.68% - 25.30%

Ikä

22

Lainasumma

500 € - 10000 €

Laina-aika

3 - 60 kuukautta

Todellinen vuosikorko

19.62% - 64.45%

Ikä

21

Lainasumma

1000 € - 50000 €

Laina-aika

1 - 120 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.90% - 19.9%

Ikä

23

Lainasumma

2000 € - 20000 €

Laina-aika

12 - 120 kuukautta

Todellinen vuosikorko

21.94% - 21.94%

Ikä

21

Lainasumma

500 € - 60000 €

Laina-aika

12 - 180 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.99% - 38%

Ikä

18

Lainasumma

100 € - 60000 €

Laina-aika

12 - 180 kuukautta

Todellinen vuosikorko

4.99% - 20%

Ikä

20

Venelainan hakeminen

Venelainaa netistä tai pankista haettaessa sinulla on yhteensä kolme eri vaihtoehtoa:

 • vakuudeton venelaina
 • vakuudellinen venelaina
 • vene osamaksulla.

Vakuudetonta venelainaa netistä?

Tämä laina sopii etenkin käytettyjen veneiden ostoon, tai jos tarvitset uuden veneen hankintaan vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Vakuudeton venelaina on aina luonteeltaan kulutusluotto. Kuten aina kulutusluottoa hakiessa, sinun ei siis tule erikseen selvittää lainanantajalle mihin tarkoitukseen lainaa olet hakemassa. Lainan myöntäminen riippuu taloudellisesta tilanteestasi ja kunnossa olevista luottotiedoista.

halvinta venelainaa netissä voit hakea pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä

Vakuudeton venelaina on joustava monessa mielessä. Kun haet vakuudetonta venelainaa netistä, sinun ei tarvitse erikseen kertoa ostettavan veneen kunnosta, hinnasta tai iästä. Näillä ei ole mitään merkitystä esimerkiksi lainan takaisinmaksun tai lainan suuruuden kannalta. Lisäksi, lainan saamisen kannalta ei ole väliä ostatko veneen suoraan liikkeestä vai yksityiseltä myyjältä.

Vakuudeton venelaina voi maksimissaan olla jopa 50 000 euroa, riippuen rahoitusyhtiöstä.

Vakuudellinen venelaina

Vakuudellista venelainaa saat, kuten nimikin jo paljastaa, vakuutta vastaan. Tällöin hyväksytään ostamasi vene lainan vakuutena. Voit tarjota vakuudeksi myös muuta onaisuuttasi. Verrattuna vakuudettomaan lainaan on vakuudellisessa lainassa korko tavallisesti pienempi. Lisäksi lainalle ei ole etukäteen asetettu varsinaista maksimimäärää. Sen sijaan myönnettävä venelaina määrä on suoraan riippuvainen taloudellisesta tilanteestasi. Samoin lainan korko riippuu tietyiltä osin nimenomaan omasta maksukyvystäsi.

Vakuudeton venelaina, kilpailuta se!

Kun haet vakuudellista venelainaa, kannattaa sinun muistaa etenkin seuraavat seikat:

 • Veneen vakuusarvo on tavallisesti korkeintaan 75% ostohinnasta.
 • Sinulla tulee olla käsirahana ainakin 10-25% ostohinnasta
 • Jos maksettavaa jää tämänkin jälkeen, voit kattaa maksun joko säästöillä tai kulutusluotolla.
 • Jos harkitset veneen ostoa yksityiseltä myyjältä varaudu siihen, ettei pankki myönnä vakuudellista lainaa
 • Takaisinmaksuaikaa vakuudelliselle venelainalle saadaan tavallisesti enintään 10 vuotta.

Vene osamaksulla

Kolmas tapa hankkia vene on maksaa se osamaksulla. Veneen osamaksusopimukseen voit törmätä joissakin veneliikkeissä.

Osamaksurahoitusta emme sinänsä suosittele, sillä useimmiten se ei tule tavallista kulutusluottoa tai vakuudellista venelainaa edullisemmaksi.

Venelainan korko

Perinteisesti on ajateltu, että edullisin venelaina saadaan tavallisesta pankista. Tämä ei nykyään enää välttämättä pidä paikkaansa, sillä rahoitusmarkkinoille on tullut runsaasti uusia yhtiöitä, jotka myöntävät edullista kulutusluottoa.

Venelainan korkoprosentti määräytyy tavallisesti hakijan tulojen ja nykyisen taloustilanteen mukaisesti. Riippuen hakemasi lainan määrästä, sinun on mahdollista saada venelainaa ilman vakuuksia. Jokaisella lainaa myöntävällä yhtiöllä on sivullaan myös venelaina laskuri, josta voit kätevästi tarkistaa suuntaviivoja tulevalle venelainallesi.

Käytetyn veneen rahoitus

Monet ostavat veneensä käytettynä, aivan kuten autonsakin. Käytetty vene on poikkeuksetta halvempi hankinta kuin vastaava uutena. Halvimmat venelainat löytyvät tavallisesti netin kautta ja yllä olevasta listauksesta löydät niistä ajankohtaisimmat.

Käytetyn veneen rahoitus kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaan ratkaisun. Kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään, mutta voi säästää sinulta sievoisia summia.

Veneen ostaminen – tarvitsetko inspiraatiota?

Venekuumeisen ei ehkä välttämättä kannata, ainakaan jos rahoitus ei ole vielä kunnossa, lähteä Venemessuille. Toisaalta ehkä juuri messuilta saa tarvittavan motivaation lähteä toteuttamaan omaa unelmaansa. Venemessut järjestetään joka vuosi Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä on kuluttajille suunnattu veneilyyn, kalastukseen ja vesiurheilulajeihin liittyvä tapahtuma. Sen järjestää Venealan Keskusliitto. Venemessujen virallinen nimi on Vene Båt -messut.

Naantalin Venemessut on myös vierailemisen arvoinen tapahtuma. Vuonna 2018 Naantalissa näytteilleasettajia ja messuvieraita osallistui ennätysmäärä! 132 yrityksen tuotteisiin ja palveluihin kävi tutustumassa lähes 20 000 messuvierasta. (Naantalin Venemessut 2018)

Ennen kuin lähdet venemessuille, kannattaa jo miettiä mahdollista budjettia. Tällä tavoin huomion voi kiinnittää juuri itselleen sopiviin veneisiin ja malleihin. Jos mahdollista, lainahakemuskin kannattaa olla jo tehtynä.

Esimerkkejä venelainoista

Venelaina Nordea: venelaina Nordealla, kuten monet muutkin lainat, on itseasiassa pankin Joustoluotto. Sitä voit saada vakuudettomana 2 000 eurosta aina 50 000 euroon saakka.

Venelaina POP Pankki: myös POP Pankilla venelaina on tavallinen kulutusluotto. Lainaehdot riippuvat mm. omasta taloudellisesta tilanteestasi.

Venelaina Aktia: venelaina Aktialla on vakuudellinen kulutusluotto. Lainahakemuksen voi tehdä suoraan verkossa.

Lähteet:

Naantalin Venemessut. 2018. Kesän hienoin veneilytapahtuma 24.-26.5.2019. Viitattu 31.10.2018. https://naantalinvenemessut.fi/.

S-Pankki. 13.2.2017. Venelainalla unelmasta totta. Viitattu 31.10.2018. https://www.s-pankki.fi/fi/artikkelit/2017/vene/.

Vene Båt. 2018. Vene 19 Båt 8.-17.2.2019. Viitattu 31.10.2018. https://vene.messukeskus.com/.

Ajankohtaista

11.10.19

Veronpalautusten maksu uudistunut

Eikö Verohallinto muistanut sinua elo-syyskuussa? Ei ihme, sillä veronpalautusten maksu on muuttunut melkoisesti. Veronpalautusten maksatuksen ....
Lue lisää...
05.07.19 Tyttö miettii

Suomalaisten velkaantuminen nousussa

Suomalaisten velat liikkuvat nykyään jo aivan uudenlaisissa ennätyksissä. Kuluttajien velkaantuneisuusaste on ollut suhteellisen tasaisessa nousussa ....
Lue lisää...
24.05.19 Korkokatto 2019, muutos tulee voimaan syyskuussa

Korkokatto 2019 – mitä uusi lakimuutos tarkoittaa?

Oikeusministeriö tiedotti 9.4.2018, että hallitus tulee esittämään pikavippien korkoihin rajuja tiukennuksia. Tämä tieto otettiin ....
Lue lisää...
10.05.19 Miten lumipallotekniikka kannattaa hyödyntää velkojen maksussa?

Lumipallotekniikka

Viime aikoina mediassa on ollut toistuvasti pinnalla termi velkalumipallotekniikka. Se on yksi velan lyhennyksen tekniikoista, joka kasvattaa suosiotaan. ....
Lue lisää...
29.03.19 Lainan takaisinmaksukyky voi muuttua laina-ajan varrella.

Lainan takaisinmaksukykyyn vaikuttavia asioita

Lainan takaisinmaksukyky voi vaihdella elämäntilanteestasi riippuen. Yksi mikä ei kuitenkaan vaihdu tai muutu mihinkään, on velvollisuus maksaa ....
Lue lisää...
27.02.19 Kulutusluottojen vertailu auttaa säästämään rahaa

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Melkeinpä kaikki meistä tarvitsevat lainaa jossakin elämänsä vaiheessa. Kulutusluotto on oiva ratkaisu tilanteessa, jossa tarvitaan pikaista ja ....
Lue lisää...
22.02.19 lainan lyhentäminen neuvotellaan kussakin sopimuksessa omalla tavalla.

Lainan lyhentäminen – lyhyt oppitunti

Lainan lyhennys tapahtuu aina sopimuksen mukaisesti. Erilaiset lyhennystavat ovat tasaerä, kiinteä tasaerä, tasalyhennys ja kertalyhenteinen. Mitä ....
Lue lisää...
30.01.19 Yhdistä lainat isommalla lainalla.

Pienlainojen yhdistäminen

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulle on kertynyt useampia pieniä lainoja sieltä täältä? Et ehkä enää itsekään pysy täysin kartalla ....
Lue lisää...
07.02.19 voit käyttää tililuottoa kuin luottokorttia.

Tililuottomuotoinen kulutusluotto

Tilimuotoinen kulutusluotto tarkoittaa käytännössä jatkuvaa luottoa. Siinä sinulle on myönnetty luottotili, josta voit nostaa haluamasi mukaisesti ....
Lue lisää...
30.01.19 Lainan korko voi olla erilainen, selvitä mikä on sinulle paras.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainaan liittyy aivan olennaisena osana korko. Korkoon taas liittyy useita erilaisia termejä, jotka on hyvä olla hallussa. Termejä ovat esimerkiksi ....
Lue lisää...